Zullen we samen even praten?

Voor Ontwerpen 2, ben ik de opdracht begonnen met het zoeken van een case. Ik heb gekozen voor een documentaire van Tegenlicht. Het verhaal dat in deze documentaire werd verteld, mocht ik visualiseren. Het gehele vak duurde 2 weken, een zeer korte periode! Met dit project ben ik genomineerd voor de Golden Dot Awards. Een prijs die CMD uitreikt voor het beste studentenwerk.

Informatie

Opdrachtgever:

HvA, Derde jaar

Docent:

Martha Lauria

Cijfer:

8.5

Prototype:

Bekijk hier

De opdracht

Voor Ontwerpen 2 heb ik een verhaal gevisualiseerd. Daarvoor heb ik een aflevering van Tegenlicht gekeken, "Gewoon Gek". Psychische diversiteit, normalisering van het abnormale, en innovatie van de geestelijke gezondheidszorg. Daar ging de aflevering van VPRO Tegenlicht over.

Het concept

Dit boek nodigt jonge kinderen uit, om te praten over wat we voelen en hoe we dat voelen. Want als je als kind zijnde leert dat geestelijke ontregeling soms gewoon bij het leven hoort, dan wordt normalisering van psychische stoornissen heel normaal. Het is voor kinderen heel fijn om te weten, dat iedereen gevoelens heeft. Iedereen huilt wel eens. Belangrijk is, om samen over deze gevoelens te praten. Want zo voelt iedereen zich gehoord. Helaas is er in de huidige maatschappij steeds minder ruimte om een beetje ongelukkig te zijn. Ook om mij heen zie ik steeds meer mensen die problemen hebben met mentale gezondheid. Vandaar ook mijn beweegreden om een methode uit de aflevering “Gewoon Gek” van Tegenlicht te onderbouwen. Met dit boek, hoop ik dat we samen kunnen praten over gevoelens. Want dat, is helemaal zo (gewoon) gek nog niet... Veel lees plezier!

#
Als jij op zoek bent naar een stagiaire,

dan ben ik op zoek naar jou!

Contact#