New Fysic

De NewFysic app helpt de gebruiker om af te vallen en gezond te blijven. Dit wordt bereikt door persoonlijke doelen, gezonde recepten en inzicht in de voortgang van de gebruiker. Met dit project ben ik genomineerd voor de Golden Dot Awards. Een prijs die CMD uitreikt voor het beste studentenwerk.

Informatie

Opdrachtgever:

HvA, eerste jaar

Docent:

Harold Konickx

Grade:

9.5

Het probleem

NewFysic is een bedrijf dat klanten helpt op een gezonde manier af te vallen. Dit doen zij door het gebruik van natuurlijke supplementen, coaching en een persoonlijk voedingsplan. Mijn moeder is zelf een van die coaches, zij heeft een aantal problemen ervaren. Klanten hebben bijvoorbeeld weinig motivatie en vinden het lastig wat te eten. Daarnaast wil de klant graag zijn voortgang kunnen zien. Het leek me heel interessant om een platform op te zetten dat deze aspecten ondersteunt.

Het resultaat

Voor mijn onderzoek heb ik vooral gekeken naar wat de klant van NewFysic, de eindgebruiker, zou willen. Dit heb ik gedaan door middel van vooronderzoek en diverse gebruikerstesten met de doelgroep. Dit geeft de gebruiker de mogelijkheid om zijn voortgang op het gebied van gewicht en beweging te bekijken. Daarnaast kan de gebruiker zijn calorie- en wateropname bijhouden, waardoor de gebruiker zich bewust wordt van zijn eetgedrag. Naast een gezond voedingspatroon zijn er natuurlijk talloze andere factoren die kunnen helpen bij het afvallen; sporten, slapen, alcohol. Op deze manier kan de gebruiker zijn eigen persoonlijke factoren bepalen en een doel stellen. Om de gebruiker gemotiveerd te houden ontvangt hij motiverende berichten, daarnaast kan de gebruiker badges verdienen wanneer hij bezig is met het behalen van een persoonlijk doel. Ik ben ervan overtuigd dat de gebruiker zijn doel gemakkelijker zal kunnen bereiken door deze app te gebruiken.

#
Als jij op zoek bent naar een stagiaire,

dan ben ik op zoek naar jou!

Contact#